-


- Gillas!


- Från MP-elev till SP-elev

För er som inte visste det så gick jag på Mediaprogrammet innan och jag trivdes jättebra med alla mediaämnen. Men jag kände att jag inte lärde mig tillräckligt mycke i de andra ämnena.. som t.ex svenska, samhälle, matte och engelska. Så jag tänkte att jag kunde försöka byta till Samhällsprogrammet istället. Och en av anledningarna att jag bytte var faktiskt att jag ville ha mer läxor, jag vet att det låter helt crazy men det är faktiskt sant.
I högstadiet var jag rätt flitig med läxor och så, men när jag började på mediaprogrammet så blev det inte alls så! Jag har nog aldrig varit så oflitig. Jag ville känna mig duktig och känna att jag hade lärt mig något nytt. Sen kände jag fler i samhällsklassen än mediaklassen :)


- Mer med en analog systemkamera!

Idag hade vi fotografisk bild, vilket är den bästa lektionen på hela veckan. En bra start på en vecka :) FBL har gjort att jag tycker om måndagar!



Foto: Matilda
Modell: Jag





Foto: Annica
Modell: Jag och Matilda





Foto: Jag :)
Modell: Jag, Matilda och Annica

Bilden är tagen med självutlösare!

Ljuset, kontrastet och skärpan blev inte så bra på denna bilden. Det finns ett till "exemplar" av detta fotot, men de ligger i min mapp i skolan, för den ska ju läraren kolla på. Så jag var ju tvungen att ha den bästa i skolan. När jag får chansen att ta hem de fotona som jag har i skolan, så ska jag visa er dom! ;)


- Ny design



vad tycks?

- Nytt objektiv till "MY CAMERA"?

Jag har funderat länga på att köpa ett nytt objektiv till min Canon EOS 450D. Jag fick ett objektiv på köpet till kameran - Ett Canon objektiv - 18-55mm - Man kan inte zooma så långt med de objektivet, men jag har ändå varit nöjd med bilderna. Kvaliten på bilderna har blivit väldigt bra!
Ungefär för ett år sen köpte jag ett nytt objektiv - Sigma - 18-200mm - Det är rätt stor skillnad på zoomen, kvaliten är inte lika bra, men det funkar - Man kan även låsa objektivet så att de inte rullar ut hela tiden, vilket är jättebra! Det är faktiskt rätt stor skillnad på vikten på de objektiven, vilket man inte kan tro.
Jag har sätt så många som har tagit jättefina bilder! De har haft samma "kamera-hus" som mig, men de har säkert haft andra sorters objektiv. Jag har ingen aning om vilket objektiv jag ska köpa. För Canon 18-55mm, kommer jag nog inta använda så mycket till foton som jag ska "använda" här på bloggen eller på min hemsida.
De kommer jag använda i vardagen, när jag träffar kompisar eller så. Men jag vill ha ett annan bra objektiv som jag kan använda när jag vill fota bilder som jag kan använda, utan att redigera så mycket för att det ska se bra ut.

Någon som har något bra tips?


- Med Analog Systemkamera

Vi har fotat i skolan med analog systemkamera. Dessa bilderna är inte min någon av dom, för mina är kvar i skolan.. Detta är Annica och Matildas bilder :P



Foto: Annica
Modell: Matilda och Jag





Foto: Annica
Modell: Matilda och Jag





Foto: Matilda
Modell: Annica





Foto: Matilda
Modell: Annica och Jag


Vi fick själva framkalla dom i mörker-rummet. Det var verkligen jättekul! Jag ska se om jag kan ta hem de bilderna som jag tog, så ni får se dom också!




- Hittade lite gamla teckningar..

..från 5:an :)
1.  2.  3.   

4.  5.   6.   7.   8.  

vad tycks?

- Fotoblogg - Michaela Dahlström

Hallååhallåå!
Har läst Michaela D ett tag nu och hon är verkligen jätteduktig på att blogga och fotografera! Jag beundrar henne verkligen! Hon har alltid något att skriva och berätta om. Och jag förstår inte var hon får allt ifrån! Jag kan verkligen säga att det är en jättebra blogg om man är interesserad av foto och sånt - som jag! :)
Hennes design är jättefin, det hade varit kul om man kunde göra en sån fin design till min blogg.. eller min hemsida. Men jag har haft så mycket nu på senaste tiden. Läxor, vänner, träning, jobba och jag har varit sjuk. Så jag har inte hunnit "fixa" så mycket! Men mitt mål är att "försöka" bli klar med designen innan höstlovet iaf :P Men jag kan inte lova något!
HA DET NAAAJJJJSS!


- Taizé <3

"Jag kanske lever här, men min själ lever i taizé" - av Agnes Skyman

Det är verkligen helt rätt. Jag kunde inte sagt det bättre själv! Jag saknar det så hiiiimla mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag har varit där tre gånger och jag lovar dig, det kommer bli fler gånger. Första gången jag var i Taizé var på våren 2009 och då visste jag inte hur Taizé skulle vare och jag visste inte vad som skulle hända den veckan. Men jag gjorde verkligen helt rätt i att följa med, för det ångrar jag verkligen inte!!! Men  jag förstod inte riktigt hur underbar veckan hade varit förrän jag kom hem. Andra gången jag var där var på hösten 2009, och då var det helt annorlunda än första gången. Man visste vad som väntade. Det var helt annorlunda. Tredje gången var nu i våras (2010), och det var lätt den bästa gången av alla tre! Man måste nästan ha varit där minst två gånger för att förstå hur det går till. Och det kan man säga att jag vet nu! Fast det inte var så längesen jag var där nu senast, så vill jag dit nununununu!!!! Jag saknar det så himla mkt, helt skjukt hur mycket man kan sakna en plats egentligen! Taizé är verkligen en helt underbar plats! Och det går inte att beskriva stämningen i Taizé om du inte har varit där själv. Du måste uppleva det för att förstå vad jag pratar om!! 
Där får alla chansen att vara sigsjälv, börja om på nytt och bara leva livet! Det är så fantastiskt hur så många kan bli en sån stor familj! Man pratar med alla fast man känner dom eller inte. Man får nya vänner och nya minnen som kommer vara hela livet!!!!

Taizé - maten, Taizé - låtarna, Taizé - vänner, Taizé - ledare, Taizé - bröder, Taizé - tystnaden, Taizé - kyrkan, Taizé - tystadalen, Taizé - konfirmander, Taizé - toaletterna, Taizé - tält, Taizé - lera, Taizé - Benoît, Taizé - mässorna, Taizé - funky chicken, Taizé - klockan, Taizé - oyak, Taizé - stämningen, Taizé - familjen, Taizé - ungdomarna, Taizé - byn...
Saknar ALLT och då menar jag verkligen ALLT!!!






- Fun..

Har varit en helt vanlig rolig dag i skolan. Har skrattat ännu en gång så jag fått ont i magen och jag älskar den känslan. Det blir jag lycklig av! :) Forsätter jag att skratta såhär mycket som jag gör nu, så kommer jag leva för evig, det är jag säker på! :P Då blir ni inte av med mig.... synd! Haha!!
Har hjälpt Matilda med hennes karikatyr i Photoshop today, kul att man kan vara duktig i något! :P


- Med Malin

här kommer gårdagens bilder på Malin - tagna och redigerade av mig :)















denna bilden har Malin redigerat själv!


Vad tycks? :)

- Smakprov!

Jag och Malin var ute och fotade varandra igår på stranden :)
Jag håller på att redigera bilderna just nu.. men här kommer något smakprov.


Fotograf: Malin
Modell: Jag

..


- Photography

lite foton från min systers kamera, som jag tog i augusti. :)
















- Mkt pyssel

Albumet som jag fick av mina vänner när jag komfirmerades är nu fyllt med mina egna bilder också :) Det var precis så alla sidorna räckte! Tack ännu en gång för det fina albumet! Blev verkligen jätteglad! :D
Här är en av bilderna som jag beställde till albumet! Blev väldigt nöjd med resultatet :)

Håller på med en ny design, men är rättså ny när det gäller att göra designen själv i photoshop eller dreamweaver.. så det kommer nog ta ett tag till innan den blir klar. Jag har sökt runt på google i x antal timmar - om massor av tips och så hur man gör en bloggdesign. Jag är bättre på att redigera bland koder på den här sortens blogg. Jag kan göra själva designen i photoshop och så. Men sen när jag kommer till att jag ska kunna lägga in den på bloggen, för att användas.. så blir det lite svårt! Menmen.. det kommer nog snart! :) ska söka mer på internet när jag har tid, så blir det perfeccct!

- Min helg

Helgen har varit jättebra :) Jag var med Matilda, Annica, Erika och Gadir i fredags och vi hade det jätteroligt!
Jag har också övningskört i helgen :) IGEN!! Och jag var uppe i 50-60km/h.. vilket jag är väldigt stolt över :P
Jag körde också i några rundeller!

Måste göra lite matte nu. Sen ska jag ut och gå med mamii och sen blir det övningskörning igen :)

- Ännu en låång dag

Var i skolan till sex och kom inte hem förrän vid sju. Jag har rätt mycket lääxaaa, så det var verkligen inte bra!
Funderar på att gå ut och ta lite bilder i helgen, så jag kan lägga upp dom här på bloggen.
Men måste verkligen göra läxan nu. Jag har 50 glosor tills imorgon och jag kan typ bara 10 :O..

- Höst eller vår?



- Tre dagar i skolan

Halva veckan har gått fort! De var den första "riktiga" halva veckan för mig nu. För jag har ju nyss varit sjuk och det känns rätt skönt att vara tillbaka i skolan. Gjorde lite läxa igår och det var faktiskt något som jag hade sett framemot att göra. Rätt konstigt ändå!? Men det var.. jag ska inte säga kul. Men det var en bra känsla att få kunna göra läxor. Jag hade nästan ingen läxa alls på Medialinjen.. och det var faktiskt en av anledningarna att jag bytte - jag vet! Det är konstigt! Men jag måste få saker gjort! Jag ville göra och lära mig mer!!
Nu när skolan har kommit igång ska jag försöka att komma igång och blogga mycket! Minst en-två gånger om dagen, iaf. Tänkte att detta skulle bli som en fotoblogg, men jag har inte fotat på någon vecka.. menmen. Det kommer bli bättre. Är pågång med lite ny design, för den är så tråkig!


RSS 2.0
Test